Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile muszę mieć crit?

Sashimo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gram archerem i mam pytanie ile muszę mieć crit żeby krytyki wchodziły co drugi strzał ? i ogólnie ile opłaca mieć się crit żeby to coś dawało ?

1452284540-syg_sashimo.png

Opublikowano

mam 22 lvl ale na 25 mam eq złote mam 2x po 5 slotów oraz 4x po 4 sloty i kamyki bym wsadził po +10 czyli wyjdzie mi razem 300cri i pytanko ile to daje % ?

Opublikowano

mam 22 lvl ale na 25 mam eq złote mam 2x po 5 slotów oraz 4x po 4 sloty i kamyki bym wsadził po +10 czyli wyjdzie mi razem 300cri i pytanko ile to daje % ?

Tu nie ma %, to są punkty. Im więcej ich masz, tym większe prawdopodobieństwo, że wejdzie crit.

Opublikowano

Czysto teoretycznie według nowego przelicznika cap wynosi 500pkt na crita. Nie potrafię Ci powiedzieć czy to jest jak kiedyś 10pkt = 1% więc max 50% i reszta to robienie "zapasu" ale od którejś tam wersji należy brać pod uwagę strike resist przeciwnika gdy się przelicza na % oraz coś słyszałem o samej statystyce crit strike przeciwnika - że jak ma więcej crit strike od Ciebie to masz mniej critów. Tego nie jestem w stanie potwierdzić ale krótkie info o strike resist znalazłem na oficjalnym forum w temacie o capach, przelicznikach itp. Temat jest jednak z 2012 roku i po wprowadzeniu 4.0 coś mogło się zmienić, a oni nie mają w zwyczaju pilnować zgodności danych:

http://board.en.aion.gameforge.com/board23-aion-the-game/board39-pvp-discussion/39-master-guide-character-stats-item-bonuses-enchants/

Mogę jednak śmiało powiedzieć, że gdybyś dorzucił scrolle i jedzenie na crit strike to powinieneś mieć ponad połowę hitów jako crity.

Opublikowano

jeśli to kogoś interesuje to tak zrobiłem eq na 25lvl na +9 do tego łuk na +15 crita mam 300pkt i jak to się sprawdza w grze a więc

crit jaki największy mi wszedł to 1800 i częstotliwość crit można powiedzieć że wynosi 1 do 3 czyli na 3 uderzenia wpada jeden crit ale czasami się zdarza że wchodzi seria critów a czasami ich nie ma ale ogólnie widać poprawę ;)

takie eq kosztowało mnie ok 12kk

dodatkowo mam jeszcze 8 wolnych slotów czyli mógł bym dojść do 404pkt ale nie chce mi się bo eq pewnie będę musiał zmienić najpóźniej na 35lvl

Opublikowano

jeśli to kogoś interesuje to tak zrobiłem eq na 25lvl na +9 do tego łuk na +15 crita mam 300pkt i jak to się sprawdza w grze a więc

crit jaki największy mi wszedł to 1800 i częstotliwość crit można powiedzieć że wynosi 1 do 3 czyli na 3 uderzenia wpada jeden crit ale czasami się zdarza że wchodzi seria critów a czasami ich nie ma ale ogólnie widać poprawę ;)

takie eq kosztowało mnie ok 12kk

dodatkowo mam jeszcze 8 wolnych slotów czyli mógł bym dojść do 404pkt ale nie chce mi się bo eq pewnie będę musiał zmienić najpóźniej na 35lvl

Coś ty nakupował, ze eq na 25 lvl kosztowało Cie 12kk? o.O Za tyle, to ja sobie zrobię legendarne eq ze złotych, platyn, czy mir z manestonami dobrymi :D

Opublikowano

no czekaj eq na 25lvl 4kk kamyki 2kk i kamienie na kryt 2kk a więc przepraszam 8kk :P kupowałem to co najtaniej wychodziło :P

PS: opłaca się robić misje po kolei ?? bo spokojnie daję sobie radę z mobkami na 31lvl i tu pytanko czy przeskoczyć np misje na 21 ? bo tak mi to wychodzi ja mam 26 a misje robię na 21 :P (robię wszystko )

Opublikowano

no czekaj eq na 25lvl 4kk kamyki 2kk i kamienie na kryt 2kk a więc przepraszam 8kk :P kupowałem to co najtaniej wychodziło :P

PS: opłaca się robić misje po kolei ?? bo spokojnie daję sobie radę z mobkami na 31lvl i tu pytanko czy przeskoczyć np misje na 21 ? bo tak mi to wychodzi ja mam 26 a misje robię na 21 :P (robię wszystko )

Zdajesz sobie sprawę, że 1kk w grze to 1,000,000?

Zależy, jakie misje.

Opublikowano

no te misje jasno niebieskie a wiesz że zdaję sobie sprawę :)

Ogólnie ich nie trzeba robić. Mozna je olać. Je możesz robić tylko wtedy, kiedy nie masz misji z kampanii lub, by dobić lvl.

Edit: Aha, czyli wywaliłeś 8kk na eq, które lada moment będziesz zmieniał? :P

Opublikowano

Powiem tak od 1 do 65 lvl'a da sie jechac na samym cashu (q na bronze,silver,gold,platinum,mithril coiny).W morheim,beluslan,gelku masz te questy i na tym spokojnie sie da wbic w tydzien 65.Ja robiąc alta nawet kampanijnych nie robiłem tylko na tym :D

Nie czaruj.

Opublikowano

metinowiec a możesz mi mniej więcej powiedzieć jakie misje albo co robić żeby w tydzień wbić te 65 ? bo ja obecnie mam 30 :) i możesz mnie jakoś nakierować gdzie i co robić ? a no i czy ty to robiłeś sam czy z kimś ?

Opublikowano
http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Silver+Coin+Guide
http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Bronze+Coin+Guide
http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Gold+Coin+Guide
http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Platinum+Coin+Guide
http://gameguide.na.aiononline.com/aion/Mithril+Coin+Guide

Tu masz rozpiske wystarczy że wpiszesz w grze na czacie /where coś tam i nazwe npc i pokaże ci na mapie ,albo sam rozkmin bo aż tak ci nie pomogę :D Pamiętam że żeby zacząć robić q na platinum w brusth trzeba wykonać prequesty ,czyli te wstępne misje.Poszukaj sobie też w necie to ogarniesz ock :) Ja tam sam latałem i expiłem dziennie wieczorkiem z 2 godzinki siedziałem to sie da wbić.Chyba że masz kogoś znajomego to wiadomka razem szybciej ;D

Linki zewnętrzne umieszczamy w code.

/peter711

Nie czaruj.

Opublikowano

Nigdzie nei ma napisane ze w TYDZIEN wbijesz 65lvl to zalezy od nastawienia.Jeden wbije w tydzien drugi w 2 tygodnie a inny w 3 tydzie.Znam ludzi ,którzy wbijal iod 0 do 65 w 3 dni ,ale to już total no life.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...